Søk
Vis priser eksklusiv avgifter

Personvern

I EDA Elektro Data AS er vi opptatt av å ta godt vare på dine personopplysninger. Som behandlingsansvarlig er vi ansvarlige for all innsamling og behandling av dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler, og for hvilke formål vi behandler dem, hvilke tredjeparter som er involvert, og informasjon om dine rettigheter.

Vi behandler personopplysninger med respekt og forsiktighet. Vi ønsker at du skal føle deg trygg når du besøker vår nettside, og vi kan forsikre deg om at all personlig informasjon behandles på en sikker måte. Vi utleverer ikke informasjonen til andre, og du kan til enhver tid be om innsyn i hvilken informasjon som er lagret på ditt firma, samt at informasjon om deg og ditt firma blir slettet.

Eier og kontaktinformasjon

EDA AS
Telefon: 22 79 59 00
E-post: nettbutikk@eda.no

Generelt om personvern

Behandlingen av personopplysninger er i Norge hovedsakelig regulert i personopplysningsloven, men en rekke andre lovverk som blant annet ekomloven, markedsføringsloven og regnskapsloven gir også retningslinjer for hvordan informasjon som kan knyttes til en person eller enhet, skal behandles.

Du finner mer informasjon om personvern og personvernrelaterte saker på nettsidene til Datatilsynet.

Hva mener vi med personopplysninger på nettsiden?

Vår oppfatning av personopplysninger er informasjon som identifiserer deg, f.eks. ved navn, IP-adresse, e-postadresse eller telefonnummer. All annen informasjon som faller utenom dette, er «ikke-personlig informasjon».

Hvis vi lagrer personopplysningene dine med ikke-personlig informasjon, vil vi betrakte kombinasjonen av disse som personopplysninger. Hvis vi fjerner alle personopplysninger fra et datasett, vil resten av informasjonen være ikke-personlig.

Anvar for databehandling

Det daglige ansvaret for behandling av personopplysninger ligger hos daglig leder av det enkelte selskap. Disse er ansvarlige for internkontroll med hensyn til behandling av personopplysninger blir gjennomført, og for at eventuelle avvik fra gjeldende retningslinjer og lovverk blir rettet opp.

Husk at du kan kontakte oss hvis du ønsker ytterligere informasjon om vår behandling av personopplysninger.

Med vennlig hilsen
Ledelsen i EDA Elektro Data AS

Bruk av personopplysninger på vår nettside

Vanligvis kan du besøke vår hjemmeside uten å avsløre hvem du er, eller gi opplysninger om deg selv. Våre web-servere registrerer bare domenenavnet til de som besøker siden.

Domenenavnet, blir samlet for å registrere antall besøk, gjennomsnittstiden per besøk, hvilke sider som blir besøkt og liknende. Vi bruker denne informasjonen til å analysere bruken av hjemmesiden og bedre kvaliteten på innholdet.

Kryptert forbindelse

Våre websider bruker HTTPS protokollen, som gjør at alle data sendes over en kryptert forbindelse. For å vite om du er på en kryptert forbindelse, skal du se en grønn hengelås i adressefeltet. For å lese mer om informasjon om sikker tilkobling og sikkerhetssertifikatet kan du trykke på den grønne hengelåsen.

Andre lenker

Vår nettside inneholder lenker til andre nettsider. Selv om vi kun prøver å kople oss til områder som har samme høye standard og respekt for personvern som oss, er vi ikke ansvarlig for innholdet eller personvernet på andres internettsider.

E-post kommunikasjon

Vi benytter ved tilfeller e-post som kommunikasjonskanal mot våre kunder. Vi vil understreke at vi i disse aldri vil be om sensitive, fortrolige eller konfidensielle opplysninger. Vi kan ikke garantere at meldinger som sendes med e-post via det alminnelige nett ikke blir kjent for andre. Vi anbefaler derfor ikke at sensitive opplysninger sendes med alminnelig e-post.

E-post skjema fra websiden

All informasjon som blir sendt til oss via kontaktskjema blir bevart trygt. Vi forsikrer om at vi ikke videresender disse opplysningene til andre parter.

Ved forespørsler via kontaktskjemaet, ber vi om firmanavn, navn på kontaktperson, telefonnummer og e-post adresse. Dette gjør vi for å kunne tilpasse informasjon og oppfølging individuelt. Din e-post blir sendt til vår felles e-post postkasse. Der blir den lest av vår vakthavende. Om vår betjener ikke kan svare direkte på din forespørsel, blir din henvendelse videresendt til den ansatte som har best forutsetning til å gi deg et svar tilbake.

Du som ikke handler

Vi lagrer en anonym profil som ikke kan knyttes opp til deg som person, men som blir migrert med din kundeprofil dersom du handler. Når du handler blir du automatisk registrert som kunde. Ingen personlige opplysninger er nødvendige eller blir registrert. Det blir lagret informasjonskapsel for å gjøre det enklere for deg å handle senere. Vi bruker også tredjeparts analyser for å hele tiden gi det beste tilbudet til deg, og de verktøy lagrer også hvilke produkter som blir sett på. Denne informasjonen kan ikke knyttes til deg som person, selv etter at du er registrert som kunde.

Dersom du har lagt inn din e-postadresse, men ikke gjennomført kjøpet, vil vi spare på din handlekurv og sende deg en e-post om denne, men vi lagrer ikke denne e-postadressen i vår egen database, og denne informasjonen slettes av seg selv når informasjonskapselen er utgått.

Du som handler / er registrert

Du trenger ikke registrere deg som kunde før du handler. Ved gjennomføring av kjøp vil du automatisk bli registrert som kunde.

Når du kommer til kassen kan det være at informasjonen om deg ligger forhåndsutfylt. Dette er fordi du har brukt samme enhet til å gjennomføre en betaling hos Klarna tidligere, og valgt "Husk meg på denne enheten". Denne informasjonen ligger i et vindu hos vår betalingstilbyder Klarna, og er ikke tilgjengelig for oss.

Ved gjennomføring av kjøp, eller nyregistrering

  • E-Postadresse - Lagres og brukes til å idenfisere deg (logge inn, kjøpe). Hit sendes også hentemeldinger og annen kommunikasjon.
  • Navn og Adresse - Lagres i vår database for å ha et sted å sende varene. Dersom du har tastet inn personnummer og skal handle med faktura eller konto må navn og adresse være samme som din folkeregister-registrerte adresse.
  • Telefonnummer - Lagres i vår database, slik at vi kan sende deg hente-melding, eller ringe deg vedr. spørsmål om din ordre.
  • Personnummer - Lagres ikke i vår database, angis i Klarnas vindu og sendes direkte til Klarna for identifisering og kredittsjekk. Vi har ingen tilgang til ditt personnummer.

Når du legger inn personlig informasjon i vår nettbutikk kan du være sikker på at informasjonen ikke blir solgt.

Vi gir utelukkende informasjonen videre til transportør (for at de skal kunne gi deg pakken), og betalingstilbyder (for at de skal kunne sende deg faktura). Ingen av disse har rett til å spare på eller lagre dine data.

Ved gjennomføring av kjøp

Du vil automatisk bli registrert i vår database (se over) men kan når som helst be om at opplysningene slettes, begrenses, tas bort eller endres.

Bruk av informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.

Hva er cookies

En cookie er en liten tekst-fil som vi lagrer på din PC. Dette gjør vi får å kunne holde orden på hva der skjer under ditt besøk og for vi skal kunne gjenkjenne din PC. En cookie inneholder kun tekst, er ikke et program og inneholder ikke virus.

Vår bruk av cookies

Cookies er nødvendige for å få nettsiden til å fungere. Cookies hjelper oss dessuten med å få overblikk over ditt besøk på nettsiden, slik at vi løpende kan optimere og målrette nettsiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks., hva du har lagt i en eventuell innkjøpskurv, om du tidligere har besøkt nettsiden, om du er logget inn, samt hvilket språk og valuta du gjerne vil ha vist på nettsiden. Vi bruker også cookies til å målrette våre annonser til deg på andre nettsteder. Overordnet benyttes cookies som som del av vår løsning for å vise innhold som er så relevant som mulig for deg. Her er oversikten over nettsidens bruk av cookies, og våre samarbeidspartnere i denne forbindelse:

Navn

Tjeneste

Utløp

Formål

PHPSESSID

PHP

pr sesjon

Informasjonskapsel som er generert av applikasjoner som er basert på PHP-språket. Dette er en generell identifiseringsidentifikator som brukes til å opprettholde brukerøkt variabler. Det er normalt et tilfeldig generert nummer, og hvordan det brukes kan være spesifikt for nettstedet, men et godt eksempel er å opprettholde en innlogget status for en bruker mellom nettsider.

_ga

Google Analytics

2 år

Informasjonskapsel som er assosiert med Google Universal Analytics.

_gid

Google Analytics

1 dag

Informasjonskapsel som er assosiert med Google Universal Analytics.

_gat

Google Analytics

10 minutter

Informasjonskapsel som er assosiert med Google Universal Analytics.

Google analytics

Vi bruker Google Analytics til å analysere bruken av denne nettsiden. Google Analytics genererer statistikk om bruk av nettsiden ved hjelp av informasjonskapsler, som er lagret på brukernes datamaskiner. Informasjonen som genereres, som er relatert til nettsiden vår, brukes til å lage rapporter om bruken av nettsiden. Google lagrer og bruker denne informasjonen. Googles retningslinjer for personvern er tilgjengelig på: http://www.google.com/privacypolicy.html.

Facebook

Bruk av Facebook pixel: sporing på Facebook, Instagram, Messenger, Instant Articles, og Audience Network. Facebook står som eier av Instagram, Messenger, Instant Articles, og Audience Network, og bruk av Facebook pixel dekker derfor også disse kanalene.

En Facebook-pixel er en plug-in eller en programvare som ligger på vårt nettsted, og som samler informasjon til Facebook. Pixelen samler informasjon fra informasjonskapslene (cookies) som ligger i din nettleser, og sender dette tilbake til Facebook, hvor informasjonen blir samlet sammen med data fra din Facebook-profil.

Informasjon som samles kan være knyttet til din brukeratferd (demografiske data som alder, kjønn, interesser), eller handlinger du utfører, som klikk på lenker. Informasjonen er kun tilgjengelig på et anonymisert og aggregert nivå. Informasjonen brukes til analyseformål, målrettet annonsering basert på din brukeradferd (remarketing), samt til å identifisere målgrupper for annonsering som har en profil som er lik din, og derfor har en potensiell mulighet for å ha et likt handlingsmønster eller behov.

  • Informasjon samlet inn via Facebook pixel, lagres fra 90 dager til 2 år. Informasjonen lagres på servere hos Facebook i USA.
  • Ved bruk av Facebook i forbindelse med annonsering vil Facebook i de aller fleste tilfeller være behandlingsansvarlig. Det er dog noen unntak:
  • Bruk av Facebook Lead Ads, et verktøy for å samle inn e-postadresser via Facebook-sidene, der både Facebook og oss vil være behandlingsansvarlige. Dersom vi vil ta i bruk dette verktøyet, vil informasjon om brukerens rettigheter være tydelig angitt i annonsen hvor brukeren frivillig legger fra seg persondata.
  • Opplasting av eksisterende e-postlister for målrettet annonsering på Facebook. Dersom vi vil bruke dette verktøyet vil det kun være rettet mot potensielle kunder som frivillig har gitt sitt samtykke til dette.

Annen informasjon samlet inn via vårt nettsted og bruk av andre verktøy

Påmelding nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev 2-4 ganger per måned via e-post. For å kunne motta dette må du registrere din e-postadresse hos oss. Vi bruker verktøyet MailChimp, som er databehandler for nyhetsbrevet. Dersom du melder deg av nyhetsbrevet vil din informasjon bli slettet.

Serverlogg på nettsted

Alle besøk på våre nettsteder lagres i en logg på vår server. Informasjonen som lagres er IP-adresse fra enheten som besøker nettstedet. Opplysningene samles inn for å sikre drift. Ved angrep mot nettstedet vil IP-adressen som er brukt i forbindelse med angrepet bli blokkert.

Slette eller avvise cookie

Avvisning av cookies

Du kan alltid avvise cookies på din PC ved å endre innstillingene i din Internett-browser. Hvor du finner disse innstillingene avhenger av hvilken nettleser du benytter. Du skal imidlertid være oppmerksom på at dersom du gjør dette, vil det være mange funksjoner og tjenester du ikke kan benytte fordi disse funksjoner og tjenester forutsetter at nettsiden kan huske de valg du foretar.

Sletting av cookies

Cookies som du tidligere har akseptert, kan senere enkelt slettes. Benytter du en PC med en nyere nettleser, kan du slette dine cookies ved å benytte snarveistastene: CTRL + SHIFT + Delete. Dersom disse ikke fungerer, og/eller benytter du en MAC, må du først avklare hvilke nettleser du benytter og deretter klikke på den relevante linken under:

Husk: Benytter du flere nettlesere, må du slette cookies i hver enkelt.