Søk
Vis priser inklusive avgifter

Smarthus

Alle hus kan bli smarte. Sammen finner vi løsningen som passer for deg 

Smarthus er et samlebegrep for styring av lys, varme, brannsikkerhet, innbruddsikring og ventilasjon i ett felles styringssystem. Hensikten er å få lavere energiforbruk, bedre komfort, enklere betjening og høyere sikkerhetsnivå. Med en smarthusløsning kan du enkelt kontrollere alt fra strømforbruk, persienner, garasjeport, ytterdøren, kamera, ventilasjon til lyd og bilde bare ved hjelp av mobilen.

Synes du dette høres spennende ut? Smarthus er ikke lenger bare for teknisk interesserte med god råd. Uansett om du eier, leier, skal kjøpe bolig eller bygge, så finnes det en smarthusløsning som passer. Dersom du ikke ønsker styring via smarttelefon kan boligen din programmeres slik at lys, varme og varme styres automatisk etter dine ønsker. 

Skal du bygge nytt eller totalrenovere en bolig i dag, er det naturlig å installere en smarthusløsning i tillegg til tradisjonell elektroinstallasjon. Snakk med oss om smarthus så tidlig som mulig i prosjektet og sammen finner dere den løsningen som dekker ditt behov, uansett system.

Systemene vi tilbyr:

  • Futurehome

 

Futurehome er et åpent system som kommuniserer med alle smarte produkter uansett om du kjøper dem selv eller du får dem levert av elektrikeren.

 

Systemet baseres på Zigbee og Z-Wave som er en trådløs kommunikasjonsprotokoll. I praksis er det et lite lokalt nettverk som bruker lavenergi radiobølger til å kommunisere mellom de ulike enhetene. Dermed kan du styre alt fra lys og varme til dørlåsen, alarmsystemet, lading av elbil og kaffetrakteren fra samme app. Listen over oppkoblede enheter vokser stadig, og inkluderer for eksempel løsninger innen smart lysstyring, varmestyring og ikke minst smart brannvarsling.

Kontrollér alt.

Lys, varme, dør- og vinduer, garasjeporter og mye mer.

Tryggere, ikke bare smartere.

Oppdag brann og vannlekkasjer tidlig.

Sikkert.

Få varsel når familiemedlemmer kommer hjem.

Automatisk.

Ditt hjem kan styres automatisk, selv om du mister internett.

Få varsel om viktige hendelser.

Se tidligere hendelser i tidslinjen.

Åpent.

Utvikle dine egne apper og integrasjoner.

 Futurehome sine støttende produkter

 

  • Elko Smarthus

Endelig er ELKO smarthjem her – med fleksibelt oppsett av stemninger og automasjoner, moderne designprodukter, de mest attraktive funksjonene og høy grad av tilpasningsmuligheter. Vi pleier å si at et hus er et skall, og et hjem er noe trygt, varmt og komfortabelt. Derfor er vi helt sikre på at du vil stortrives i et ELKO smarthjem.

 

ELKO Smart benytter ZigBee 3.0, en verdensledende smarthusprotokoll. Alle våre nye produkter er ZigBee 3.0-sertifisert, som betyr at radiokommunikasjonen er løst på beste måte, og at produktene vil kunne brukes i andre systemer enn bare ELKO Smart. Men ved Elko smarthub, fungerer kun elko produkter med denne.

 

 

  • X-Comfort

Eatons xComfort er et system for styring av belysning, oppvarming, solavskjerming, klimaanlegg og sikkerhetsfunksjoner, utviklet for bruk i boliger og næringsbygg. Systemet bygges opp med aktuatorer – mottagere som betjener de elektriske lastene lokalt der hvor lasten er, og trådløse sensorer – sendere i form av trykknapper, fjernkontroll, temperatursendere, osv. Aktuatorene som styrer lasten strømforsynes av nettet, mens de fleste sensorene blir forsynt av batteri. Hele systemet kan fjernstyres via app med smarttelefon/nettbrett.

«Lukket» kommunikasjon

xComfort kommuniserer trådløst på frekvensen 868,3 MHz. Dette er et lukket frekvensbånd avsatt til byggautomatisering i Europa. Særskilte retningslinjer for bruk av frekvensen gjør at den ikke blir overbelastet, eller kan blokkeres. Rekkevidden er ca. 30 – 50 meter innendørs i et reisverksbygg, men en patentert funksjon for videreføring av signalet gjør at den praktiske rekkevidden blir vesentlig forlenget.

  • KNX

Kontakt oss

 

 

Smart strømstyring for boliger

 

Du får inntil 10.000 kroner i støtte når du skaffer deg smarte styringssystemer for hjem eller fritidsbolig.

Kriterier for tilskudd til smart strømstyring 

Smart strømstyring sikrer god komfort, reduserer strømbruket og gir deg lavere strømregning.

Systemet skal være installert i din helårsbolig eller fritidsbolig i Norge. Styringsautomatikken kan ligge i styringssentral i boligen eller være tilgjengelig via tilknytning til nettbasert styringstjeneste.

  • Styringssystemet skal kunne motta prisinformasjon og styre strømbruk til eksempelvis varmtvannstank, lading av kjøretøy, gulvvarme og annet flyttbart forbruk* til tider på døgnet med lavest strømpris uten at dette går ut over komfort. Systemet skal styre minst to slike flyttbare el-produkter i boligen.  
  • I boliger med solcelleanlegg skal styringssystemet kunne styre flyttbart forbruk for høyest mulig utnyttelse av egen produsert elektrisitet.
  • Styringssystemet skal ha mekanismer for å unngå overbelastning av hovedsikring og være forberedt på effektbaserte tariffer for nettleie 
  • Arbeidet må være utført av fagfolk

Styring som skjer ved hjelp av smartplugger som kobles mellom stikkontakt og støpsel får ikke tilskudd. 

Varmtvannstank skal være fast tilkoblet og styres med utstyr montert av godkjent fagperson. Elbil skal lades via hjemmelader montert av godkjent fagperson.  

*Med «Flyttbart el-forbruk" mener Enova strømforbruk som kan flyttes til tider på døgnet med lavest strømpris, uten at det går utover komfort eller  hverdagsrutinene til folk. Eksempler på  denne typen strømforbruk er: varmtvannstank, elbillading og gulvvarme. Lys, komfyr, TV og høytrykksspyler er eksempler på strømforbruk som egner seg dårlig for flytting. 

Les mer om støtte her